Dieptemeter 2

Certificaten

Bitmap2 Bc Certified Logo Iso27001 2022 En

Bekijk de vulgraad van containers

Dieptemeters

De dieptemeter, of ook wel het vulgraadmeetsysteem, meet de vulgraad van een container. Dit gebeurt door het resterende beschikbare volume in de container te detecteren. Door het meermaals per dag meten krijgt u optimaal inzicht in de vulsnelheid per container en dus ook wanneer welke container geleegd moet worden. Om een betrouwbare meting te doen moet er op minimaal drie verschillende plaatsen in de container een meting plaatsvinden. Anders kan afval dat op één plek ophoopt voor een valse melding zorgen. De meting van de actuele vulgraad in de container vindt minimaal 16 keer per dag plaats in het tijdsbestek van 07.00 uur tot 22.00 uur.

Group 54 0

Metingen

Is het minimale aantal per dag.

Icon 1 0

Meter

Is de maximale meetafstand.

Betrouwbare metingen

Zo werkt de dieptemeter

De dieptemeters van Newwaste bevatten een sensor die een meting verricht in de container op maximaal 64 zones (in een schaakbordpatroon van 8 x 8 zones). Van elke zone wordt de afstand tussen de sensor en het object gemeten in millimeters.

De metingen vinden plaats volgens het Time of Flight-principe. De sensor zendt een golf uit. De tijd die deze golf nodig heeft om bij het voorwerp te komen wordt gemeten. Er wordt gebruik gemaakt van een ultrasoonsensor die straalt onder een in te stellen diagonaal (de zogenaamde Field of View). De maximale meetafstand is ongeveer 400 centimeter.

Dieptemeter installeren